Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.03.21. 22:49Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
 Gyermeknevelés 
Szerző Üzenet

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Miként segíthet az asztrológia a gyermeknevelésben?
Szia, Marika!

Azt szeretném kérdezni a fiammal kapcsolatosan, hogy fekszik-e neki a sofőrködés vagy nem horoszkópja szerint?.Ugyanis belevágott, de nem igazán megy neki. Az igazsághoz hozzátartozik, ugyan, hogy amit nem talál elég érdekesnek , azt nehezen tanulja meg. És nem is könnyü , mert rengeteg törvényt, szabályt meg kell tanulni.

Az apja, több hónap sikertelen vizsgára járás után kiszabta neki, hogy még egy hónapot ad, kell sikerüljön, másként vissza kell adja a sulira adott pénzt. Én úgy vettem észre, és a fiam is mondta, hogy amikor határszabást érez, még úgyse megy neki a dolog.
Hogyan is kellene ehhez hozzáálljon? Érdemes-e számára határt szabni, tehát eredményes a szigorítás vagy csak zavar lesz benne?

Köszi előre is.

Linda
Csatolmány:
Tomic.jpg
Tomic.jpg [ 114.59 KiB | Megtekintve 10957 alkalommal. ]


2009.01.14. 11:42
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Kedves Linda!

Graturálok, hogy ilyen szépen, pontosan betudtad illeszteni a fiad asztrogramját!
Hát azzal a nagymértékben letámadott Jupiterjével a X-es házban, meg azzal a sok Bak bolygóval nem csodálkozom, ha a törvények, szabályok megtanulása megannyi vesződéssel jár.:) Legyenek azok akár a közlekedési szabályok csupán, (kezdetben) semmi érzéke sincs hozzájuk, sőt mind a tudatos Énje, mind a többi principium által jelképezett szellemi és gyakorlati összetevői tiltakoznak ellene (Lásd Neptunusz, Uránusz, valamint a Szaturnusz szembebállását a Jupiterrel). Ezek nélkül a szabályok nélkül, azonban az ’érdekes’ dolgok sem használhatók ez esetben nem tud elkezdeni vezetni, vagyis nem tud az autovezetők közösségébe részt venni. Azzal a Jupiterrel azt látja fontosanak ebben a tekintetben, ami nem az, s ami fontos lenne azt unja, vagy az elviselhetőnél nehezebbenek látja. Tudod, hogy van, ami érdekes nem lényeges, az érdekesség szerint nem lehet menni, igy, nem árt ha megerőlteti magát, már csak azért is, mert XI-es házban van a Sárkányfarka s nehezére esik minden kötöttség, szellemi koncentráció, odafigyelés, mivelhogy nem csaponghat mentálja az öntörvényei, pillanatnyi impulzusai szerint. Te is tudod a szabadság alapja a felelősség, amely nélkül nincs szabadság. Egyébként bármi iránt, amit be kell vésni (Szaturnusz), az ember hajlamos időnap előtt elveszíteni a türelmét, érdeklődését, sokan buktak már ezen.

Véleményem szerint, ha tud románul, akkor kellett volna sikerülnie eddig, s ha nem sikerült, az azt jelenti, hogy csak hányavetien vette az egészet. Te adjál meg neki minden segítséget, az elméletet illetően, vagy keressen valaki barátot, akivel lehet együtt tanulni, de nemhogy lebeszéld a férjedet erről. Mindaz mellett, hogy valahol jogos a férjednek a kényszerű nevelési kísérlete, mert ennyi idő bőven elég lett volna még vagy három ország kresszének megtanuláshoz, mindaz mellett a férjed sem fogja jó szemmel nézni, ha le lesz szerelve a nevelési kísérletéről. Hagyjad, tanítsa ő a saját módszereivel, nem olyan rossz, tekintetbe véve a fiad kettes házas bolygóit, még akkor is ha ez már a utolsó 24. órában van. Egy hónap alatt jól meg lehet tanulni az egészet. Igy legalább összeszedi magát, még akkor is ha közben esetleg az apját és a sorsát kiutálja.Nem tartom azonban lehetetlennek az sem, hogy jobban sikerül a vártnál, s tudat alatt még örvendeni is fog egy kis atyai szigornak, s a jövőben ő maga is alkalmazni fogja, saját nehezen kezelhető, folytonosan szétszóródni vágyó Oroszláni lényével szemben.
A határokkal meg különösen meg kell barátkoznia, sőt meg kell szeretnie egy Baknak.


Egyébként van igazad abban, hogy lassabban tanul a Bak Merkurja miatt, de azért itt már nem erről van szó.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.01.14. 19:23
Profil Honlap

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Köszi.

Amióta olyan szépen lelepleztem magam, vajon még hányszor fogom hallani hogy ne szereljem le a férjem? :D :D
Nem gyakorlom már ezt a negatív hajlamom. Lemondtam róla. :)

Azonban , ahol talán hibáztam, az az , hogy habár a fiam azért indult neki a sofőrsulinak , hogy motorra tegye le a vizsgát és rávettem , hogy egyúttal autóra is tegye le, mivel hasznosnak véltem , egy vizsgával két hajtásihoz jutni, mely utóbbi ( az autó) sok helyen érvényesíthető.
A fiam meg leragadt annál a mérgelődésnél, hogy most még nehezebb lesz, mert kétszer kell vizsgázzon és nem akarja belátni azt az egyszerü tényt, hogy ha tudja a szabályokat , akkor akárhány vizsgán képes teljesíteni. Úgy érzi rá van kényszerítve valamire, ez egyébként nála is a, a férjemnél is megvan. Ahogy azt érzékelik (jól vagy tévesen) , hogy valamire valaki rá akarja őket venni, mindjárt támadnak, dühösek, és azzal védekeznek, hogy "pont az ellenkezőjét érem el vele". Ó , hányszor hallottam én ezt már. :)

Vissza a témához.Ha ráveszi magát valamire magától, azt csinálja is kitartással, addig , amíg az ő eszével jónak látja persze. Így volt a munkával is. Eldöntötte, motor kell neki, elment autómosónak, még ha egész nap dolgozott is. Persze, elég hamar rájött, hogy nem tudja csinálni télen, hiszen oda lehet fagyni a körülmények miatt. Aztán elment a tanult szakmájában , a víz-gáz szerelés terén dolgozni, egyik ismerős emberrel. Azt se bírta sokáig, mivel úgy érezte ,kevés pénzt kap a az egész napját felemésztő munkáért. De, a kényelem és a számítógéptől való elesett idő miatt se szerette. Most számítógépekkel akar foglalkozni, ilyen téren keres munkát és talán belátja, hogy a liceumot is be kéne fejezni, immár esti tagozaton. Legalábbis most így mondja.
Szóval, ennél a gyereknél , mindig azt figyeltem meg, hogy csak azt hiszi és akarja csinálni, amiről meg van már győződve részben , hogy azt úgy kell csinálni. Hiába papol neki akárki. Mindig ilyen kipróbálos fajta volt és nehézkes.

Így utólag nem tudom eldönteni, ha jól tettem-e annak idején, hogy 8-ik osztályig, mellette voltam a tanulásban és nem hagytam utána. Mintha egyúttal megfosztottam volna , a saját tapasztalástól. De az is lehet, hogy tévedek.
Sokszor nem is tudom, mit tettem jól és mit rosszul....

Linda


2009.01.16. 15:44
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Kedves Linda,

Látod milyen jó, hogy leírod a részleteket, mert így máris metafizikai lényegében módosult a helyzetkép.

Először is, az egész kérdés már a gyökerében van elrontva. Nem az a probléma, hogy a második kategoriára is rábeszélted a hasznosság kedvéért, hanem az a probléma, hogy megszponzorizáltátok neki egyáltalán ezt a motoros iskolát is. Miért értelme van a motorozásnak az ő korában, amikor még a sorskérdései megoldásának még neki sem fogott, ha nem egyéb mint egy hamis, nyugati életideál majmolása ( lásd diszharmonikus Jupiter a Rákban)? Minek kell motor egy 20 éves fiatalembernek? Tiszta idő és erő(forrás)pocsékolás, pazarlás.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.01.17. 19:18
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Motorozás
A könnyebb megértés érdekében rátérnék egy kicsit a motorozás metafizikájára, megértésére, mivelhogy egyszer, kétszer találkoztam ezzel a jelenséggel és felkeltette a figyelmemet :

Tudjuk jól, a motorozás nem csupán egy közlekedési, helyváltoztatási forma (ha az lenne még nem is lenne semmi gond), hanem egy életforma a legtöbbször, ahogy az e témájú tévériportokban hangoztatják, egy életérzés, az én fordításomban, egy életideál. Mint ahogy az elanyagiasodott, értékfelcserélésben, értékmegfordításban és ezért értékválságban szenvedő napjainkban nagyon sok eszközünk ilyen életforma és státusz szintre emelkedett, úgy a motorozás is azzá nőtte ki magát. Mert például nem az a probléma, ha valaki márkás holmit vesz (bár itt sok esetben többet fizet a népbutító reklámokra, mint magára a termékre, de legalább várhatóan megkíméli magát a gyenge minőségű árukkal járó bosszankodástól), hanem az a baj, amikor ezzel valamilyen illuziót vesz meg, drága pénzen. Az esetek nagy részében tulajdonképpen ez történik, nem a terméket veszi az ember, hanem azt az ideált, amit bevetettek vele, amit sugaltak neki a reklámok által s azt hiszi a tárgy birtokba vétele által ez az élethelyzet, személyes képesség mostmár az övé is. Látványosan ez van minden mlm, hálózat rendszer életfilozófiájában is eladva például. Egy darab bőrért, kenőcsért, szövetért, vagy pár összerakott vasért, kárpitért ki fizetne különben annyikat, ki nyújtaná a nyakát, ki adná oda az értékes életét, heteken, hónapokon, éveken keresztül, vagy máskor a becsületét, a nyugodt lelkiismeretét. Véleményem szerint senki, ha nem látna bele mást is, ha nem kellene más is vele tulajdonképpen. A reklámokból jól ismerjük ezt a szindrómát. Igy van ez még akkor is, ha tudjuk a munkának azért van egyfajta nemesítő, személyiség fejlesztő hatása, márcsak a fegyelem és figyelem által is. Nyilván ez akkor fordul a visszájára, amikor évekig tartó robotmunkáról, vagy minden mást elnyomó tevékenység folytatásáról van szó, amely leginkább a többi életterületen jelentkező nehézségekkel való konfruntálódás elodázását szolgálja az érintetteknél. Ezek a munkaalkoholisták.

Visszatérve a motorozásra:
Dübörög a sok lóerős, szupererőss motor alattam s ennek én mind ura vagyok. Kemény bőrcucc, vasszegecsek, álcázatlan nyersesség (érsd egyenesség, kiállás, helyzetvállalás). Tiszta nyerserő kultusz, amely az asztrológiában a Mars ősereje alá tartozik, meg kalandkeresés és helyzeturalom, itt az Oroszlán analógia lép előtérbe. A motor tulajdonképpen a lónak a gépesített változata, a lónak, a lovaglásnak az utóda. Vagyis a lovasnak egy primitívebb, techonologizáltabb változata, ugyanis itt nem két élőlény kapcsolatáról van szó, hanem egy elő személy és az anyag, a gép kapcsolatáról. Így aztán könnyebb az azonosulás és az összetévesztés is, a magam, a szellemem erejét meg az én uralmam erejét illetően. A ló néha, néha leveti lovasát, mert mondjuk nem tetszik neki a helyzet, vagy olyan a természete, a motor ellenben sokkal engedelmesebb, ami pedig ennél fontosabb, hogy az öntudatnak semmilyen formájával nem rendelkezik a lóhoz, az állathoz képest. Itt tulajdonképpen két regnummal lennebb álló, primitivebb erőt használ fel az ember, mivelhogy, mint tudjuik az állat után jön a növény és a növény után jön az anyag, s amelyből megvan építve a gép, a motor.

A lovaglásban egyébként van Nyilas analógia is, amely ugyancsak az uralommal kapcsolatos, vagyis a szellem az intelligens ember kollaboratív, együttműködő uralma ugyan, de mégiscsak az uralma a nála sokkal erősebb és nagyobb testű, de persze kevesebb intelligenciával rendelkező őserőn, amit a ló testesít meg.


Továbbá a nyers erő birtoklás és uralom mellett, nem elhanyagolandó élmény, hogy száguldok szabadon, amerre én akarok, teljesen kötetlenül, semminek és senkinek alárendelve, semmihez és senkihez nem alkalmazkodva, vagy legalábbis csak minimálisan alkalmazkodva.- Hallani a motorosok szájából. Ez a szabadság mámora. Nyilván az álszabadságé. Ugyanis, ha a motoros belegondol melyek a feltételei a szabadságának, mármint, hogy ez olyan szabadság, amelyet a technika biztosít ideig óráig a számára, akkor kísérteties hasonlóságot kényszerül felfedezni például az alkohol vagy egyéb ajzószerek által biztosított örömmel és szabadsággal, még akkor is, ha a motorozás azért nem annyira züllesztő. Plusz, ha tovább belegondol miféle szabadság is az, amelyet így meglehet megvalósítani, akkor maximum az ideiglenes, fizikai téren történő szabad mozgásra lehet gondolni, mert másfajta szabadság gyakorlásról, nem lehet beszélni.

A motorozást szeretők egyik kategóriája, azokból kerül ki, akiknek a társadalmi, szociális kötöttségekből, kötelezettségekből elegük van, a foglalkozásuknak annyira rabjai, hogy már nem bírják szellemileg, s szeretnének kiszabadulni a napi rutinból, a taposó malomból. Mivel pénzük van elég, még fölösben is bőven, ilyenkor kezdenek áldozni motorokra, mint az uralom, erő, és szabadság szimbólumainak eszközeire, meg gondolom az ugyancsak több, kevesebb pénzbe kerülő motoros cuccokra és egyebekre, amelyekkel ez a kikapcsolódás jár, s amelyek a védelem mellett a különlegesség érzetet is adják.

A motorozás által elérhető szabadságot egészen biztos nem a szabadságfilozófusok találták fel, hanem a technokraták és a kereskedők, vagyis a sekélyesen gondolkozók, pontosabban fogalmazva a gondolkozni, nem igen akarók, vagy nem tudók, annak érdekében, hogy a szabadság és az elitség (mivelhogy a többi robotoló emberhez képest egyediek és mások) címszó alatt jól megéljenek. Pontosabban, ők látták meg ebben az üzletet és ők elégítették ki az embernek, az embereknek az erő, a szabadság és az uralom iránti vágyát ilyentén.

Nos, tehát, akik motoroznak azok jó része a mindennapokkal járó közösségi, társadalmi, szociális kötöttségekből szeretne kiszabadulni ideig óráig, egy másik része, akik nem húznek akkora hasznot a munkájuk és a társadalmi berendezkedésük által, mivelhogy nem futottak be annyira, vagy nem tagozódtak (elsősorban számukra) elfogadható módon az emberi közösség életébe néha a koruk miatt is, ezek ez ellen lázadnak is. Asztrológiailag a Vízöntő, s a neki megfelelő asztrológiai életterület a XI-es házas motívumok ezek, ahol az Uránusz, vagyis a szabadság ki van hangsúlyozva, de tulajdonképpen a művelői, s legfőképpen a motorok megszállottjai a Baknak és a Szaturnusznak a rabjai (lásd a karrierjük rabjait, vagy ennek ellentéteként a társadalmi játékokban részt venni nem akarókat) s a rabjai pedig a leginkább azért, mert nem értik, vagy félreértik a Bakkal és a Vízöntővel kapcsolatos erőterek lényegét, rendeltetését az életükben. Amit az ember nem ért, annak ki van szolgáltatva, akár akarja, akár nem. A szabadságmánia mögött mindig a valódi felelősség elutasítása, tulajdonképpen a rabság áll, valamint mindenfajta kötöttségtől, kötelezettségtől való félelem és nem utolsó sorban a felelősség hiányával járó gyerekesség, gyerekes gondolkozás áll. Ez abból is látszik, hogy sokszor találkozni olyan motorosokkal akikből a modortalanság, máskor pedig ennek ellentéte a szemérmes gátlásosság, vagyis az arányos közösségi viszonyulási képesség zavartsága messzesüt, pl. az egyik ilyen motoros ismerős képes volt minden gondolkozás nélkül az egész udvari pázsitot feltörni s ráadásul eme tettét észre sem venni. Ami ennél az egyszeri közvetlen tapasztalatnál elgondolkoztatóbb, az a már többszöri tapasztalatom, amikor kint van az ember a természetben s jönnek a szórakozni, kikapcsolódni vágyó motorosok és úgy bömböltetik a motort, hogy ott se embernek, se a természetnek nyugalma nincsen. Az ők kikapcsolódásuk, szórakozásuk, szabadságuk meglegyen, aztán, azonkívül nem számít a környezet. Mivel a határokat általában, a környezettel és a többi emberrel szemben, meg az egyénieket (a vezetési képességekét és a személyes bátorságiakat) is, meg a motor határait is, állandóan feszegetik, s nemegyszer meg is sértik, általában véve a Szaturnuszhoz kapcsolódó mértékletességet nem kedvelik, nem csoda, ha ennek kisebb, nagyobb következményeit el kell szenvedniük a balesetek, csonttörések, zúzódások formájában.
A szórakozás egy formája ez a motorozás is, amellyel az ember szereti elringatni magát, akárcsak a rockkoncertekkel, csupán egy kissé aktívabb és költségesebb formája ennek. Nem véletlenül nagyon sok motoros szereti a kemény zenét is, hiszen mindkettő a nyers erőt használja és annak áldoz. Mindkettő erő mutatványt vonultat fel. Itt hangsúly a mutatványra, a látszatra esik, mivelhogy a személyes erő ott kezdődik, amikor tudok uralkodni, saját megzabolázatlan természetemen, valamint, amikor kritikus helyzetekben a konfliktusokat és a harcot tudom vállalni és végigvinni az igazság kiderüléséig, a helyzet egyértelművé válásáig s persze nem utolsó sorban az általam igaznak talált ügyekért ki is tudok állni. Amikor ezeket megtanultam, akkor már nincs igazán szükségem a motorokra, mert erősnek tudom magam nélkülük is. Ugyanakkor itt az erőnek a fizikai erővel való összetévesztéséről is szó van. Sokszor az ember azt hiszi, abban van az erő, ami feldübörög minden mást elfedő robajjal, akárcsak az ősrobbanás. Igen ez is erő, nyers erő, viszont ezen kívül van másfajta erő is, amely nem dübörög, ezt a fajta látványos erőt mégis hosszútúvon legyőzi. Erre kell ráérezzen az ember, az igazság, a bátorság és kihívásvállalás, a felelősség felszabadító erejére. Tulajdonképpen ezt keresik, de nem találják meg soha a motorosok a motorban és a motorozásban.
Mindezzel még csak azt sem mondtam, mindenáron kerüljük a motorozást, s soha ne motorozzunk, hanem azt, nem árt, ha fogalmat alkot az ember arról, hogy miért kell neki a motor, milyen szellemi alapokon áll mindez. Így legalább fény derülhet andrenalin függőségére, szabadság mániájára, vagy a másik esetben a csillogó karrierje mögött meghúzódó szellemi sívárságára, s arra ami a legfontosabb mindebben, hogy nem teszi életcéllá azt, ami ebből a szempontból teljesen mellékes.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.01.17. 19:21
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Szóval kedves Linda,

Visszatérve a fiadra ez motorvásárlási ötlet, elképzelés ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel. Helyette a fiadnak jobb lenne, ha a saját életének megalapozásáért fektetne be ennyi energiát, mert akkor hosszútávon sokkal boldogabb ember lenne, lehetne. Attól még időnként motorozhat, de ne ez legyen a cél. Ezt nem árt tudatosítani benne.

Abban igazad van, hogy abba az időszakba ért, amikor már nem lehet neki megszabni mi akarjon és mit ne, de azért a meglátásaidat nyugodtan elmondhatod. Ilyen a disszharmonikus Jupiter különben, a könnyebbet és ezáltal álságosabbat mindig jobban szereti, s hamarabb ráharap, mint a valódira, de kezdetben nehezebbre, ezért is megtéveszthető.
Különben, miért nem megy, ment el a fiad karattezni, ha már ennyire a Mars (Uránusz) kultuszának akar élni, nyilván a könnyed életre vágyó Oroszlán Sárkányfarka és Jupitere is közrejátszott, s persze nem kritikaként mondom, hanem a tudatosítás érdekében, hogy könnyebb egy kis technikával legyőzni ennek az egész valóságnak a nehézkességét és lehetőleg szbadon száguldani, minthogy a saját gondolati és nyers természeti Bakkos nehézkességével, nehézségeivel megbirkózni.

A fiad most éppen abban az időben van, amikor elkezdi az önálló életet. Egy dologra azért figyeljél ezen az életkezdeten, hogy a könnyebb pénzkereset érdekében ne kacsingasson külföld fele, mivelhogy, amint tudod az az ő sorstengelyéből való kifordulást jelnti. Az iskolát, meg most már mindezeknek tudatában jó lenne, ha elkezdené a saját önszántából. Igy a legjobb mindenkinek, meg persze a Bakos szívósságával végig is vinné. Persze tudom, hogy nem lehet erőltetni, de ha befejezi az iskolát, még egy gyengébb egyetemet is lazán el tudna végezni azzal az erővel, ha akarja, ha pedig nem, akkor is jól jön, mert főleg kezdetben, eléggé nézik a papírokat a munkaadók.Következtetés képpen én azt mondom, hogy támogassátok a tanulásban és az előrehaladásban, de a szórakozásba semmi estre sem, s akkor ezt szokja meg, s tudja mi a fontos.

A Sárkányfarok a XI-es házban, a szabadság és felelősség házában a Plutótól negatívan fényszögelten, tehát a közvetlen tapasztalatok metafizikai értelmét sem tudja dekonspirálni, s általában indulatosan és önérzeteskedőn áll hozzuk. Ezt ugyancsak tudatosítania kell magában, vagy te is segíthetsz neki.

A Skorpió, II-ős házas Lilitjéről nem is beszélve.


Abban maximálisan igazad van, hogy tapasztalatokra van szüksége ahhoz, hogy megértsen és eltudjon fogadni dolgokat, igazságokat azzal a Plutóval a III-as házban. Ezzel nincs is baj a másik részen, mert a Marssa is ott van, tehát mozgolódik, próbálkozik, a lényeg, hogy ezeket valahogy mostmár tanulja meg egy magasabb szinten értelmezni, amennyire lehet. Másrészt fontos lenne a családapai életfeladatainak fényében berendezni a céljait és napjait, mivelhogy ez szerintem eddig eszébe sem jutott. Nem könnyű, s nem is azt jelenti, máról, holnapra kell alapítania családot, hanem azt, hogy ennek szellemében gondolkoznia, képzelegnie, megismernie, racionálisan, s Szűzisen és Bakkosan számolnia.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.01.17. 19:22
Profil Honlap

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Miként segíthet az asztrológia a gyermeknevelésben?
Kedves Marika!

Teljesen egyetértek azzal, amit a motorról és a motorozásról írsz a hozzászólásod első felében. Ezt én is mind tudom, annál is inkább , mert: nekem is , a férjemnek van 11 házunk és éveken át jártunk motorostalálkozókra méfg akkor is, ha nem motorral, hanem autóval. A lényeg az, hogy a gyrekeünk ezt (is ) látta tőlünk. Akkor még abszolut semmiféle metafizika és asztrológia és kauzalitásról fogalmunk sem volt.

Aztán ellanyhult a kedvünk, tavaly és idén már nem mentünk ilyen helyekre , talán nem kell mondjam , hogy én már fölöslegesenk tartom, a férjemnél nem hiszem hogy ez a helyzet egyelőre.

A rockzene is jelen van az életünkben még akkorról , mikor megismerkedtünk a férjemmel. Most már természetesen nem ural annyira minket, engem aztán igazán egyre kevésbé,A férjemnek egyébként éveken keresztül a zenegyüjtés volt a hobbija, csak néhány éve tért át keményen a müholdvevő szerkentyük és müsorok foglalkozására. Tehát megint 11 ház.

De a fiú ebben nőtt fel. Én ezen most , tudok változtatni, de már nem neveléssel, csak helyes felvilágosítással, úgy, hogy felsorolom a fiamnak a saját hibáimat és téves meglátásaimat.

Amikor azt mondta , megy dolgozni, mert kell pénz motorra , én azt láttam benne, hogy ugyse tud olyan hamar ilyesmire pénzt összegyüjteni, de legalább elmegy dolgozni és nem ül a számítógép előtt, ha már befejezte a sulit és tavaly ősszel nem akart estibe menni. Hagytam menjen dolgozni. Aztán rájött, hogy a motorvezetéshez könyv is kell. Gondoltam, jól jön neki, ha megcsinálja a sofőriskolát, az is elfoglaltság, abból és az idő alatt is tapasztal. Ezért adtam neki a pénzt. Nem a motorvásárlást támogattam valójában. Úgyis tudtam , hogy az nem valósul meg olyan hamar vagy egyáltalán. A fiam ugyanis dirr -durr belemegy valamibe, aztán közben rá-rájön a hibákra.
Azt már leírtam, hogy meddig tartott az első melóhelyen való helytállás stb, de legalább megtapasztalta , hogy mit jelent munkába állni. És amikor elmondja hogy járt vagy mit lát, akkor és csakis akkor lehet irányítani, felhívni a figyelmét , hol , mit lát jól vagy helytelenül.

Egy idő óta nem hallom a motoros elképzelést. Persze, hogy erősítem benne az életmegalapozás fontosságát és nem motorokról beszélgetünk.

Azt , hogy fizetéséből vett magának hangfalat, mert gitározik is hobbiból, azt nem volt hogy megakadályozzam. De nem is akartam , mert most már , 19 et betöltötte, már tiltásssal nem érek semmit, főleg , ha ő kereste rá a pénzt. Csak saját tapasztalatára tudom bízni a felismeréseit, beismeréseit.

Persze, hogy nem hagyom szó nélkül, állandóan próbálom irányítani. Most is , az apjával együtt, próbáltuk ráébreszteni, hogy az estit el kell végezni, nincs mit halasztani és közben dolgozni kell, sofőrsulit el kell végezni, ha nem, akkor vissza a pénzt.

Ezeket csak azért írtam le, hogy legyen másnak is példa, hogy életet kezdeni és megalapozni és gyereknevelésbe fogni anélkül, hogy saját magunkat is ne ismernénk, ide vezet. Tehát nem az önsajnálat vagy a kimagyarázás volt a cél.
Arra kartam felhívni a figyelmet, ha már Marika volt olyan kedves hogy ennyi időt szánt és leírta a metafizikai oldalát is a dolognak, hogy amit idejében nem lát az ember magán, abba beleviszi a gyerekeit is , aztán mire az ember felébred, a gyerekéből már csak nehezen tudja kiírtani a téves elképzeléseket. S csakis úgy, ha belátja saját hibáit a gyerek előtt.

Én most ilyen szellemben próbálok neki irányt mutatni. Csak már nem megy könnyen az ilyesmi. Főleg, ha a két szülő közül csupán az egyik ébredt fel...

Linda

Köszönöm, Marika!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Linda 2009.01.17. 20:39-kor.2009.01.17. 20:10
Profil

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Tudod , sokat gondolkodtam a forradalom szimbolikáján. A férjem megsebesült a forradalomban, a fiam pont akkor született.
Az is a 11 házhoz tartozik, vagy a IX -es hez?
Vagy a Bakkal analóg?
Mi, a férjemmel annak idején, eléggé lázadóak voltunk, ha egy irányzat, a rockerség égisze alatt találkoztunk , "szabadság"akaratból házasodtunk össze, a forradalom idején meg a fentebb leírtak történtek velünk. :?:

Linda


2009.01.17. 20:18
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Gyermeknevelés
Kedves Linda,

A témára és a reagálásodra visszatérek, mihelyt lesz annyi időm erre.

Addig is, a félreértések elkerülése érdekében annyi kiegísztőt szeretnék tenni, hogy nem olyan nagy baj az, ha férjed szenvedélyesen gyüjti, szervizeli ezeket a technikai kütyüket a Vízöntő kettes háza kapcsán. Gondolom ezt te is tudod.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.01.19. 15:10
Profil Honlap

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Re: Gyermeknevelés
Kedves Marika!

Ok.

Amit a vizonto kettes házzal kapcsolatosan mondasz, nem egészen értem. Bocsánat, de van amikor hamar átlátok dolgokat és van , hogy nem... :oops: :)

Linda


2009.01.19. 16:43
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 23 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség