Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.04.19. 15:20Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 Védőoltások?! 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás bárányhimlő
A probléma ott kezdődött, hogy, ha már lemegy az ember a szüleihez hosszabb időre, akkor ott alkalmazkodni kell, legalábbis én azt képzeltem. Alkalmazkodni kell sok mindenhez, amihez itthon nem kell. Az alkalmazkodás egyébként diszharmonikus Rák motívum egyrészt, ugyanakkor a Halak énemből eredően szeretek felolvadni, eggyé válni azzal a közösséggel, közeggel amelyben éppen járok. Ez épp olyan magától értetődően és számomra sokszor észrevétlenül történik, mint egy Szűznek, aki észre sem veszi, de folyamatosan elemez, kritizál, különbségeket állít fel s tisztaságot figyeli. Ezzel nem is lenne baj akkor, ha az ember gondosan megválogatja hova megy, s utána pedig gondosan meg vizsgálja azt amit magába olvasztott, s ami ugyanaz majdhogynem, amibe maga is beleolvadt közben. Ez az értékítélet alkotás, a Jupiter művelete. A Jupiter tüzes bolygó, elhatárolódó, mi jó nekem és mi az ami rossz vagyis ártalmas, szükség van rá a Halak jelleg keveredési hajlamainak kordában tartására. Ezért aztán hiába mondják nekem a különböző misztikus iskolák, hogy a jó és a rossz csupán a képzeteink teremtménye, mert ameddig individuálisan létezünk, addig ezt mindig meg kell ítélnünk, különben úgy jár az ember mint én, hogy a sors kell megmutassa s az elég fájdalmas.
Én azt képzeltem, hogy ennyi év után, ennyi képzet tisztító tevékenység után, most már ilyen személyiségi problémák nem merülnek fel a családommal kapcsolatban, már csak azért sem, mert sosem akadályoztak tevőlegesen egy döntésemnek a végig vitelében sem, de úgy néz ki, az ember nem lehet elég éber, amennyiben Rák karmája és a könnyű utakat szerető, korrupcióra és opportunizmusra, értékmegfordításra hajlamos, könnyen engedő Nyilas Lilithje van és a volt családja közegében tartózkodik.
Azt vettem észre ugyanis, hogy a többszöri ottlétünk következtében kezdenek a régi, a gyerekkori viszonyok előállni észrevétlenül, amelyek abból indultak ki, hogy az én korrupciómból, engedékenységemből, hogy hagytam, hogy a közös étkezéseinkből a mi részünket ne kelljen álljuk, egyrészt mert falunk többminden megterem, másrészt, mert nem akartam a szüleimet, főként anyámat megbántani ezzel az „egyénieskedéssel”.
Erre a könnyítésre fizettem rá a „sporlásomra”, ugyanis akarva akaratlanul gyermektudatom kezdett lenni, ami nyílván erősen bosszant, bosszantana bárkit 36 évesen, a hatodik Szaturnuszi életciklusában.
Valamint azon kaptam magam, hogy apám és anyám életstílusához alkalmazkodom, mezei munkát és házimunkát végzek reggeltől estig, s közben nem marad másra is időm sem az olvasásra, sem írásra, sem meditálásra s mind olyan információkkal találkozom ennek következtében, amelyekben egyáltalán nem tudok tükröződni s fantasztikusan untatnak éppen ebből eredően. Pl. apámnak a férfiakra jellemző foci, hoki, kézilabda, formaegy versenyeit, meg a politikai vitáit kell hallgatni esténként, napi egyórában, holott nálam otthon a tv-t hónaponta egyszer, kétszer ha bekapcsoljuk. Ugyanakkor, ami még erőssem zavaró volt, a tény, hogy nem tudok a számon kiszólni semmi lényegest anélkül, hogy heves ellenállásba, vagy önkéntelen és kontrolálatlan negatív reakcióba, fogadtatásba ne ütközzön, s ne nézzenek eszementnek. Ilyen helyzetbe már évek óta nem kerültem. A saját magam családjában ugyanis teljesen természetes, sőt építő szellemi beszélgetés mindennapi, amelyből mindketten erőt és világosságot merítünk, ilyen beszélgetésekre a szüleimnél nem kerülhetett sor, ott szentségtörés és hasztalan filozófia minden ami számomra, s nem csupán számomra, hanem az egyetemes emberi alapállás szerint is a lehető legkomolyabb hozzáállás az élethez. A férjem pedig nem volt jelen, mert ő rövid időkre jön a szüleimjhez, másrészt pedig itthon hagytuk, hogy festegessen a maga zavartalan csendjében.

Ameddig csak látógatóba mentünk és mindenki vigyázott a kötelező protokollra, konfliktuskerülésre, s örülhetett annak, hogy egyáltalán a másikat láthatja, nem vált kiélezetté a szemléletbeli és az ebből eredő életvezetésbeli különbség, s mind a szüleim mind pedig én azt hittük az elején, hogy lehet egybeolvadni károsodások, vagy konfliktusok nélkül. Viszont igaza volt Hamvasnak abban, hogy az egyenlőség az egység megrablása, vagyis mindenkinek tiszteletben kell, kellene tartani a másik a eltérő életvitelét. Az egység, az együttélés pedig csak jól megkülönböztetett elemekkel, jelen esetben csak a két család közötti különbségek maximális tiszteletben tartásával lehet. Persze ehhez a legfontosabb, hogy a két családot ne mossuk semmilyen szinten egybe, mert a hamis egység rosszabb mint a másikat soha nem látó távolságtartás, legalábbis a következményeit tekintve. Ha ez nem tud megvalósulni, a legjobb jóindulat és minden előny mellett sem, akkor inkább teljesen le kell mondani az egy fedél alatt és egy udvaron történő létezésről, a magam és a gyerekeim egészsége érdekében és nyílván a szüleim érdekében is.

Nos tehát azzal, hogy az étkezésbeli korrupcióba belementem, az magával vonta azt is, hogy az előállításhoz is hozzá kell járulni és ezzel aztán kezdődött a rossz lelkiismereten alapuló munkamánia. A szüleim ugyanis, mint a mai emberiség, főként a falusiak reggeltől estig dolgoznak, tevékenykednek. Azért mondom mánia, mert mindez egy bizonyos határon túl már teljesen öncélú és csak a lényeges kérdésekkel való szembesülés elkerülését szolgálja, miközben az ember pózolhat maga előtt, hogy milyen szorgalmas és gondos ember. Személyes korrupciómanak és a tradicionális gondolkozásomnak következményeképpen nem tudtam nyugodtan ülni, írni, olvasni miközben szegény öregedő szüleim halálra dolgozzák magukat (s közben pedig valószínűleg mélységesen neheztelnek boldogtalanságukban), így szépen lassan kezdtem segíteni és egyre jobban belelendültem a munkába, miközben egyre jobban kiestem a saját terveimből, életvitelemből.

Mire, az egyre erősödő belső ellenállásomnak engedve, kezdtem kivonni magamat az áldatlan helyzetből és a személyes meglátásaim szerint alakítani a napot egy két konfliktushelyzet vállalása árán is, meg az étkezésbe való viszonyjavítást is kezdetem gyakorolni, addigra a Felettes Énem már legyártotta a kemény visszajelzést a bárányhimlő formájában. A visszaesésem, retrogradációm tekintetében nem volt annyira türelmes, mint az én közben elkábult tudatos Énem. Ez az egész bárányhimlő egy kemény visszajelzés, hogy a sorsom, a személyes karmám feldolgozásának útjáról letértem, hamis célokkal fertőződtem meg, valamint hamis egységlétrehozásába keveredtem, s az egészséges határokat nem tartottam be, durván megszegtem. Ugyanis a bőrfertőzés tulajdonképpen az individualitás, az egyéni utam, az személyes felelősségen alapuló karmám feldolgozásának ideiglenes feladásával áll kapcsolatban, olyan célok elfogadásával, amelyek meghatározó, kardinális pontokon billentettek volna ki, tették volna lehetetlenné az egész életutam járását, nem csoda, ha egy egy ilyen fertőző betegség durvább kimenetelű is lehet.
Nem kell mondanom ugyanis, hogy számos szellemi gyakorlatomat, amelyet korábban elkezdtem és amelyeknek elsődleges célja a sorsommal, életfeladataimmal való minél nagyobb harmóniába kerülést és ezen képességeim minél teljesebb felszabadítását célozta meg, feladtam ideiglenesen. Úgy néz ki a Felsőbbrendű Énem ezt a kiszállást erősen komolytalannak tartotta, ráadásul, meg kell mondanom, egy kicsit meg is fertőződtem is az ottani életszemlélet által, legalábbis nagyon vulnerábilisnak éreztem magam az újjászületést mélységesen elutasító Bak és ezért a szememben komolyan nem vehető apám, erőszakos, türelmetlen, pragmatikus, aggodalmaskodó, Oroszlán Lilithes viszonyulásai hallatán. Már azon is gondolkoztam, hogy a férjemmel mégiscsak valamilyen napi kapcsolatban kell lennem, ha ott akarok maradni huzamosabb ideig. Hát innen is jött egyfajta igen finom és igen nehezen követhető, az ugyancsak újjászületési problémákkal küzdő képzeletem fertőzése, karmám terhelése, személyes hátráltatása. Az anyám teljes és önkéntelen szellemhárításáról nem is beszélve, szenved is tőle eleget.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.06.29. 20:44
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás bárányhomlő
A bőrről tudjuk, hogy az egyéni határainkkal áll kapcsolatban, ezért amikor rosszul határozzuk meg magunkat, s ennek következtében hamis felelősségeket kezdünk vállalni, amelyek nehogy felszabadítanának, hanem a legnagyobb infernóba kevernek bele, akkor bőrproblémák keletkeznek és nem a túlzott elhatárolódás miatt, hanem éppen ellenkezőleg, a differenciáltság hiánya miatt, a hamis egység, a hamis egybeolvadás robbanó közege miatt. A fejlődés, kiegyenlítődés ugyanis személyes akaraton és felelősségen múlik, ezért szükség van az egyéni elképzelések megvalósíthatóságának terére, zavartalanságára, a szülői (és más) tekintélytisztelettel és megértéssel szemben is akár.
Ennek fényében bátran állíthatom, hogy aki nem keveredik vissza túlzottan a gyermekkori állapotaiba, a tradicionális, az ő sorsa szempontjából meghaladott, vagy idegen, hátráltató életszemléletbe, életvitelbe, (Sárkányfarkának és a rejtettebben ülő Lilithjének negatív vonzataiba), hanem bátran vállalja a saját kitisztázott sorsának, a saját géniuszának követését, annak gyereke védve van a bárányhimlőtől, mint ahogy az én gyerekeim is védve voltak eddig tőle, vagyis ameddig éberen vigyáztam arra, hogy a volt családon ne befolyásolhasson. Arról nem is beszélve, hogy ez a személyes út sokkal szabadabb, boldogabb, testhezállóbb és élhetőbb mint a másik, az ősök útja. Úgy néz ki azonban, hogy a nőknek még nagyon kis hányada képes a gyerekvállalás mellett is huzamosan megőrizni ezt a fajta éberségét, spirituális magabiztosságát, egyéni felelősségét a sorsfeldolgozása iránt, ha a statisztikák szerint a gyerekek 90% befertőződik a himlőtől.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.06.29. 20:45
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Védőoltások?!
Szívesen fogadon bárki meglátásait, személyes tapasztalatait, kérdéseit a "gyermekbetegségekkel" kapcsolatosan.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.06.30. 16:55
Profil Honlap

Csatlakozott: 2008.10.30. 18:31
Hozzászólások: 15
Hozzászólás Re: Védőoltások?!
Sziasztok!

Maresz, én személy szerint nagyon köszönöm az írásodat, igazán hasznos volt számomra. Ezek a személyes tapasztalatok azok, melyek sokkal szemléletesebbek és ezáltal könnyebben érthetőek, mint az elmélet.

Több dolog is eszembe jutott a témával kapcsolatban.
Az egyik a magyarországi túl-oltottság kérdése. Nem vagyok a témában szakmailag jártas és még nincs saját gyermekem általi tapasztalatom, de mindig is érdekelt ez a téma. Ami nem fér bele a fejembe, az a következő. Amikor én gyermek voltam, akkor elkaptam mindkét oldali mumszot, bárányhimlőt és rubeolát (rózsahimlőt) is. (Persze a mostani írásodból teljesen egyértelmű lett számomra, hogy miért kaptam el, de most nem ezt akarom taglalni.) Nem értem, hogy miért, vagy egyáltalán hogyan lehet azóta KÖTELEZŐ védőoltás a mumsz és rubelola ellen????? Miért? Hogy ezek önmagukban nem életet veszélyeztető betegségek. Mert azt valahogy megértem, hogy a maradandó károsodást okozó betegségek elleni oltál az idő során kötelezővé vált (mondjuk az is kérdéses számomra, hogy némelyiknek van e még létjogsultsága a mai világban).
De a mumsz és rubeola nem fér a fejembe...
Aztán olvastam egy cikket, ami a gyógyszergyári lobbiról szólt és pont arról, hogy ez mindenhol nagyon erős, de Magyarországon kimagasló a környező országokhoz képest...
Beszélgettem egy homeopátiás orvossal és ő mondta, hogy az nagyon jó lenne, ha kb a gyermek 1 éves koráig nem kapna védőoltást (semmit). Ezt gyakorlatilag nem lehet kivitelezni itthon.

A másik téma, amit érintettem is az előbb, hogy én minden betegséget elkaptam, amit csak lehetett. Édesanyám is hajlamos a hamis egységre és a belső mély neheztelésekre. Volt is bonyodalom az apukám családjával, ami miatt elég keményen aktíválódott nála ez az én fogantatásom idejében. Amúgy neki Kos a napja, Rák a Sfarka és Mérleg a Lilithje.


2009.07.01. 12:37
Profil

Csatlakozott: 2015.06.10. 05:32
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Védőoltások?!
Sziasztok!

Válófélben vagyok, áprilisban adtam be a bíróságra a papírokat, és augusztus végén lesz az első bontóper. A férjemmel egy házban élünk. Én nem rendelkezem keresettel, vagyis GYEST és családipótlékot kapok jelenleg. Tehát anyagilag a férjemtől függök.
2 lány gyermekem van, akik ikrek 4,5 évesek. Június elején elkapták a bárányhimlőt.
Kerestem az okot, miért is kaphatták el. Tavaly az unokatestvérük esett át ezen, voltak együtt, de akkor a lányok nem kapták meg. Majd Linda,aki sokat segít nekem, hívta fel figyelmem Marika fórumára, és ott olvastam el meglátásait, fejtegetéseit a himlővel kapcsolatban. Ezen meglátásból indultam el, hogy nálunk mi is lehet a kialakulás oka.
- Azt gondolom, hogy a férjem tart el........
Ez téves, mivel május hónaptól már gyerektartást is kellene adni, így GYES+cspótlék+gytartás, elegendő lenne a fenntartásunkhoz, még úgy is, hogy nem dolgozom.
Helyette úgy gondolkodom, hogy etet-itat, nekem pedig kötelességem mosni, főznik, takarítani, vasalni neki. Amit már nem kellene. Gyávaságom miatt, mert nem merek fellépni. Amikor ezen gondolkodtam, egész nap azon pörögtem, hogy adjam ezt tudtára, mert bátortalanságom miatt tudtam , nem fogom csak „úgy” megmondani, hogy váljunk szét anyagilag is, és mindenki intézze maga a dolgait. Mivel elég lenne a pénz, a házi munka az már ráadás számára........aznap este dódott alkalom, hogy szóba hozzam ezt, valamit kifogásolt a főztömbe. Mondtam így sikerült most, majd még néhányszor elmondta nemtetszését, és akkor már sértette az önérzetemet is, és mondtam neki, hogy főzzön magának, és legyünk külön kasszán, mivel én már nem függök tőle anyagilag. Leparasztozott, kikértem magamnak, kicsit emelt hangon, majd mondja ne a gyerekek előtt. Mondtam ezt magának is mondja......elmentem onnan, utánam jött, mondott még valamit, én megint említettem a külön kasszát, erre csak hümmögés, jajajaja volt a válasz.
Tegnap volt nézeteltérés ismét, szerinte én lelkileg akarom bántani, de őt nem érdekli, nem fogja hagyni. Nem veszi magára.........és hozzá tette, hogy nem is érti az anyagi különválási kirohanásomat. Meg a különköltözésemet se. Mivel mondtam neki reggel, ha lehetőségem adódik, és ha ő nem költözik, mi fogunk. Nem volt kirohanásom, csak közöltem vele.

A két gyereknél nem egyformán jelentkeztek a himlők, Taminál alig 10-15, vagy talán 20 pötty van, elszórva, 2-3 volt csak hólyagosabb, a többi inkább szúnyogcsípésnek néz ki. Szofinál viszont jóval több, főleg az arcán, fején, és a szemérem részen, a testén elenyésző, és majdnem mind behólyagosodott, sebesedett.

Linda:

Van jelentősége abszolut mindennek.
ezt úgy értem, hogy minden , ami van, az nem lehet akárhogy, tehát ami van, az üzenetet, jelentéstartalmat hordoz , és abban meg lehet tanulni olvasni az eligazodáshoz
az arc a képmutatás
a szemérem rész a titkos, nagyon belső nagyon intim egyenességet, tehát hazugságnélküliséget jelenti, az abszolut bátor kifejezést
persze, hogy számít az intenzítás , a fokozat...gondolom erre érted a mennyiséget
aki rugalmasabb és képes a belátásra irányváltoztatásra annak a betegségei gyorsabb lefolyásuak , enyhébb tünetekkel.

Szóval teljesen érvényes rám Marika meglátásai, és a bőrről írtak:

„A bőrről tudjuk, hogy az egyéni határainkkal áll kapcsolatban, ezért amikor rosszul határozzuk meg magunkat, s ennek következtében hamis felelősségeket kezdünk vállalni, amelyek nehogy felszabadítanának, hanem a legnagyobb infernóba kevernek bele, akkor bőrproblémák keletkeznek és nem a túlzott elhatárolódás miatt, hanem éppen ellenkezőleg, a differenciáltság hiánya miatt, a hamis egység, a hamis egybeolvadás robbanó közege miatt. A fejlődés, kiegyenlítődés ugyanis személyes akaraton és felelősségen múlik, ezért szükség van az egyéni elképzelések megvalósíthatóságának terére, zavartalanságára, a szülői (és más) tekintélytisztelettel és megértéssel szemben is akár.”

Ennek nyomán még hozzájön egy megoldásra váró problémám, ami hozájárulhatott a himlő kialakulásához. A lányokat lakóhelyünktől 25 km-re hordom oviba, ami napi szinten 100 km és 2 óra utazást jelent nem beszélve az anyagiakról. Apuka döntése, és hallani se akar az itteni oviról. Eljutottam mostanra addig, hogy átfogom őket iratni, még akkor is jobb megoldás, ha én másik városban fogok dolgozni. Ezt mondtam is neki, de rögtön lelki terrorba ment át, nem gondolok bele a lányok lelkivilágába, mekkora sérülést fogok nekik okozni stb
Tudom döntésem helyességét, de félek, bátortalan vagyok tenni bármilyen lépést is. Még mindig topogok, nem merek lépni intézkedni, kivárásra „játszom”, utolsó pillanatra való kivárásra.

És Lindáé:
„persze, infantiliskodsz, nem állsz erősen és mababiztosan a sarkadra magabiztosan, félsz a férfias szigorú és kemény magatartástól, ez nem nyomja el a nőiest hanem kiegészíti kiegészítené

Marika és Linda véleményeit azért tettem bele, mert számomra így jobban átláthatóbb, és remélem másnak is segítségül szolgál.


2015.06.13. 09:14
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Védőoltások?!
Köszönöm Okszána a visszajelzésed! :)
Így van! A bátorság szerinti lépések ilyenkor a legjobbak mindenkinek hosszútávon. Feszültségoldóak. Minél hamarabb ülteted gyakorlatba az önálló és felelős megoldásaid annál hamarabb kezded valakinek, embernek érezni magad és visszatér, megjön az erőd.

Az arc és képmutatás összefüggése nagyon jó! :)
Ugyanakkor azt is mutatja, hogy nem mersz szembenézni magaddal, mert mind a férjed esetleg a környezeted elvárásai, kritikája szerint ítéled meg magad, ahogy le is írtad.
A kritikát nem kerülheted ki a környezeted részéről, de mindig vigyázz arra, hogy hamis alapokon önkritikát ne alkalmazz magadra. Igényel ez némi igazabb nézőpontra változtatását az önképednek és az abban (magadba, az igazságba) vetett hitet, egy darabig.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2015.06.22. 12:31
Profil Honlap

Csatlakozott: 2015.06.10. 05:32
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Védőoltások?!
Köszönöm én is! :-)


2015.06.23. 09:39
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség