Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.03.21. 22:52Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
 Boldog lét 
Szerző Üzenet

Csatlakozott: 2009.12.21. 11:14
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Boldog lét
Kedves Maresz!
Szeretném a segítségedet kérni. :roll:
1967.04.30. 02.10. Budapesten születtem.
Anyukám 1937.05.22. Soltvadkert, talán dél körül
Nagymamámat nem tudom, csak azt, hogy Mérleg volt
Férjem 1952.07.01. Budapesten
Gyerekem nincs
Eddig nem találtam olyan hivatást és munkát, amit igazán boldogan tudtam végezni, bár sok mindent kipróbáltam már. A legutóbb pénzügyi területet választottam, de ez sem működik. A férjemmel együtt csináltunk több fajta vállalkozást az utóbbi 7 évben és most megint van egy ötletünk, azt szeretném megtudni, hogy ezt érdemes-e elkezdenünk?
Elsősorban már nem is az anyagi oldala ami fontos, hanem, hogy örömmel, boldogsággal töltsön el. Hogy úgy érezzem, megtaláltam a helyem.
Az a tervünk, hogy a már meglevő családi házunkba és még egy másik ingatlanba amit majd most fogunk megvásárolni, egy Waldorf óvodát és Családi Napközit alakítsunk ki és a gyerekek ellátásán, nevelésén kívül új tagokat is szeretnénk ugyanerre a tevékenységre kitanítani, akik szintén a saját lakókörnyezetükben tennék ugyanezt.
Nincs pedagógusi végzettségünk, képzett óvónőket szeretnénk alkalmazni.
Vajon alkalmasak vagyunk erre a feladatra, vagy ez megint csak egy újabb fellángolás? Mi lenne az a nekünk való tevékenység ami gyümölcsöző lehet minden téren? :idea:
Köszönöm előre is a válaszod.
Üdv.
Rita


2009.12.21. 11:48
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Boldog lét
Kedves Rita!

A Rita boldogságát illetően a kérdés megválaszolása összetettebb, mert még mielőtt bármilyen válaszadásba is belefognék, óhatatlanul felmerül az a kérdés, hogy miért nincs saját gyereke? Ilyen körülmények között ez az egész vállalkozás nem kompenzálás-e erre a hiányinformációra, amely Rita lelkében él a saját anyaságával kapcsolatosan. Véleményem szerint nincs ahogy ne legyen kompenzáció, hiszen ennek az elmaradt életfeladatnak a belső nyomása mindenképpen ott kell éljen a szívében és elméjében. Ebből a szempontból ez a kicsi gyereknevelős vállalkozás hamis áldozat az önök részéről, amely az igazi áldozatot hivatott kicselezni (rosszul kompenzálni).
A születési képletében a Hold, az anyaság, a termékenység, a kicsi gyerekekről való gondoskodás bolygója a XII-es házban áll, amely diszharmonikus esetben kifejezetten az anyaság tekintetében való áldozat hozatal elkerülésével, kerülgetésével áll kapcsolatban. Ráadásul mindennek spirituális vonatkozásaival, ha csupán sejtések szintjén is, de Rita nagyon is tisztában van. A Holdnak nem csupán negatív fényszögei vannak, hanem erős pozitív fényszögei is az Uránusszal és a Plutóval.
Azt mondhatom tehát ebből a fontos szempontból nézve a Rita boldogsága nem annyira a végzett tevékenységtől függ, hanem attól, hogy meghozz-e az anyává válással kapcsolatos személyes áldozatát vagy továbbra is hamis áldozatokban gondolkozik, nevezetesen az anyaság hivatásszerű, de kevésbé személyes gyakorlatában (Hold Bakban szemben Jupiterrel a Rákban) jelen esetben.
Ebből a személyes szempontból nézve, biztos vagyok abban, hogy az elején nagy örömmel és sok újszerű boldogsággal, fog járni a vállalkozásuk, de végül elégedetlen marad itt is, mint aki sokat evett, de mégis éhes maradt, mert valahogy nem arra az ételre (információra) vágyott a lelke.
Tudom, hogy a férje nem a húszas éveit tapossa már és Rita sem, de azért ezt minél hamarabb fontolóra kell venni és valamilyen megoldást kapni rá, mondjuk örökbefogadást, ha már nem lennének képesek természetesen gyereket nemzeni.
Különben Ritát, menthetetlenül a hiábavalóság érzetek egyre erősödő nyomása fogja gyötörni, felőrölni titkon.


Mindez mellett természetesen nagyon jó, ha még a vállalkozást is el tudják indítani és sikeressé, élővé tenni. Az elképzelés nem rossz. A férje elég markáns Rák természet, ezért a gyerekkel való napi kapcsolat és foglalkozás biztos nem jelent majd különösebb gondot a számára.
A Rita férje saját gyereket nevelt-e már fel, milyen cipőben jár ő e tekintetben?

A vállalkozás anyagi részéről, összességében nem tudok mondani, mert ahhoz kellene a férjének is a születési órája, viszont ki tudok térni a Rita horoszkópjából kiolvasható néhány elemre.
Az a helyzet Ritánál, hogy a leggyengébb pontja éppen az anyagi ügyekhez való helyes viszonyulás. A II-es házban ugyanis ott található egy teljesen diszharmonikus Merkúr, négy negatív fényszöggel, plussz egy diszharmonikus Nap, igaz neki csak a Sárkányfarokkal van negatív fényszöge . Ugyanitt van nagyvalószínűséggel (ez további ellenőrzésre szorul egyébként) a horoszkópjának a második vészpontja a Lilithje, a Kosban.
Addig tehát ameddig tudatosan nem foglalkozik ezeknek a negatív determinációinak elméleti megismerésével, majd azoknak a gyakorlati meghaladásával, anyagi kavarásai és az ebből eredő kisebb vagy nagyobb méretű problémái mindig is lesznek, függetlenül a vállalkozás típusától, a tevékenység formájától. Rita agya ( értse ez alatt a földi észjárást jelképező Merkúrját) olyan ambíciósan forog amikor pénzszerzésről, vagy más vagyoni kérdésről van szó és akkora logikai konstrukciókat, stratégiákat, köttetéseket képes legyártani percek alatt, amely egy sakkmestert, egy katonai stratégát is megszégyeníthetne. Az egyetlen nagy baja, azonban, hogy öncélú túlpörgetettségében erősen pragmatikus, lesarkított, amely még a durvább, vagy máskor gyengébb valóságferdítéstől sem riad vissza az üzleti és pénzügyek rendezése tekintetében. (Nagyon kérem ez ne vegye morális sértésnek, itt a feltárás a célom nem az ítélkezés.) Ezért is nem jönnek be az anyagi számításai, legalábbis nem olyan mértékben, ahogyan reménykedett, ahogyan számított, s ezért is lehet számolni konfliktusokra, kölcsönös támadásokra ez ügyben az érintettekkel. Itt mindenképpen a birtoklás, az anyagiak, az eszközök rendeltetésén a életében mélyen el kell gondolkoznia, mert nagy kavarások vannak, mind a fejében, mind a személyiség tudatában, mind pedig a legveszélyesebb helyen a mélytudattalanjában.
Ezért nem Rita a felelős, hiszen ezzel az adottsággal született, de mindenképpen Ritának kell szembe néznie. A foganását megelőző időszakban az Édesanyja vagy szegény volt s ez miatt reggeltől estig negatívan a vagyon szerzés, a meggazdagodás körül forgott az agya, de nem jól, vagy valamilyen tisztátalan anyagi, párkapcsolati ügyletekben volt belekeveredve. Olyan ügyletekben ahol a megélhetésért elárulta magasabb rendű emberi értékeit, elképzeléseit. Mindenképpen valamiféle spekulációk, intenzív bebiztosítási agyalási akciók voltak, amelyeknek Rita az örököse és megtestesülése.
Az már mindenképpen a fejlődés jele, hogy az anyagi nyereséget nem tette az első helyre a kérdésében, de vigyáznia, ébernek kell lennie, mert ahogy beindul a vállalkozás azonnal, nyíltan, vagy titkon ez fogja a vezető mozdony szerepet átvenni. Nyilván ennek az anyagi kérdésnek még számos ága boga van a Rita születési képletében, amely nem fórumtéma már, hanem az elmélyült horoszkóp értelmezés része.

A másik veszély, amivel szembe kell néznie a Waldorf vállalkozás terén, hogy Ritának vagy egy Skorpió Sárkányfarka a VIII-as házban, amely a gyökeres megfordulással, a végső, belső megtisztulással és az Isteni igazság alapokra helyezett személyes alapállás felvételének szükségességével áll kapcsolatban, sok belső pokoljárást, valódi motiváció feltárást és teljes nyíltságot, titok mentességet követel Ritától.
E nélkül az egész Rudolf Steineri filozófiával és főként misztikus tanokkal való találkozás arra lesz jó, hogy ezt a mocskot (amelyet örökölt), ezt az egész vipera fészket (Skorpió Sárkányfarok) elrejtse még mélyebbre a felismerhetetlenségig, a kibogozhatatlanságig és kellemes rózsaszín mázzal födje be. Ettől a befödéstől aztán még veszélyesebbé és még rombolóbbá válik mind az emberi viszonyaira, mind az egészségére, sőt még az anyagi viszonylatokra is.
Úgyhogy azt tudom ajánlani, mielőtt belefogna ebbe az új vállalkozásba, amely egyébként nemes a maga módján és szívet gyönyörködtető, tartson mély számvetést önmagával, az életével, spirituális szempontból, s akkor kellően felvértezve tud mind a külső, mind a belső Sárkányaival megharcolni és leszámolni. A pozitív törekvéseit, képességeit pedig nem nullázzák le, nem zavarják össze a végletekig ezek, hanem tényleg eléri azt a boldog létet, amelyre való törekvés végső soron mindannyiunkban megvan és jogos is, azzal, hogy ezeket a gyengeségeket személyes tehetségekké alakította.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.12.21. 22:57
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Boldog lét
Ime a születési képlete


Csatolmányok:
Rita.jpg
Rita.jpg [ 61.57 KiB | Megtekintve 7474 alkalommal. ]

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.
2009.12.21. 23:01
Profil Honlap

Csatlakozott: 2009.12.21. 11:14
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Re: Boldog lét
Kedves Maresz!

Köszönöm a gyors és nagyon elgondolkodtató választ.
Éreztem mindig is, hogy valami nagyon nem stimmel a bensőmben, próbálok választ keresni a kérdéseimre, ezáltal jutottam el Hozzád is. Egyedül nem tudtam eddig megoldani, bár nagyon sok mindenben fejlődtem, tudatosodtam és folyamatosan dolgozom magamon.
A férjemnek az előző házasságából van egy nagy fia, a gyerek 6 éves korában váltak el, de utána is tartotta vele a kapcsolatot, bár ahogy egyre nagyobb lett Zoli, úgy egyre ritkultak a találkozások.
Az az igazság, hogy ebben nekem is szerepem volt, amit így utólag elég nehéz feldolgoznom, mert nem igazán tudtam mit kezdeni azzal a szituációval. Már tizenéves korom óta mély ellenállást éreztem azzal kapcsolatban, hogy gyerekem legyen, a társam gyerekét sem tudtam igazán elfogadni. Ez így utólag kegyetlenül hangzik, de ez az igazság.
Az idei évben, egy pár hónappal ezelőtt döntöttünk úgy közösen, hogy gyermeket szeretnénk, remélem ez még megvalósulhat és nem futottunk ki az időből. Egyébként már több mint 20 éve együtt vagyunk, de csak egy pár évvel ezelőtt házasodtunk össze.
Maresz, szeretném még a segítségedet kérni, hogy hogyan tudom ezeket az általad kifejtett mélységeimet feldolgozni?
Szívesen rendelek egy részletes elemzést.
Üdv.
Rita


2009.12.22. 08:32
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Boldog lét
Kedves Rita!

Örvendek a komoly érdeklődésének. Keressen meg privátban.
Szükség van még egy, két kiegészítő adatra, amelyeknek felsorolását a honlapomon megtalálja a rendelési feltélekkel, valamint a horoszkópértelmezési munkastílusommal együtt.
Csatolom a linket.

http://asztrologia.ro/index.php?what=open&id=30

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.12.22. 21:34
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség