Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.03.21. 23:34Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
 mindent elsöprő nyár 
Szerző Üzenet

Csatlakozott: 2009.11.16. 12:18
Hozzászólások: 5
Hozzászólás mindent elsöprő nyár
Kedves Mária,
Eléggé el vagyok bizonytalanodva, ezért a segítségedet szeretném kérni. Az idei nyarat külföldön töltöttem, ami meglepően nagy változást hozott az életemben. Mikor tavasszal jelentkeztem az útra ezt még nem gondoltam. Talán nem is a változás volt a nagy, hanem az, ahogyan ez a külföldi út az érzelmeimre hatott. Nagyon jól éreztem ott magam, és minden erőmmel azon vagyok, hogy jövőre is sikerüljön kijutnom. Ehhez több feltételnek teljesülnie kell, ami egész biztosan nem lesz könnyű (iskolai elfoglaltság, pénz gyűjtés). Ezzel kapcsolatban két kérdést szeretnék feltenni. Az első kérdésem az lenne, hogy a személyes horoszkópom alapján elképzelhető-e, hogy az utat ismét sikerül megvalósítani, illetve, hogy ez tényleg annyira fontos az életemhez mint amennyire érzem.
A másik kérdés szorosan összefügg az előzővel. A nyáron ott külföldön megismerkedtem egy fiúval. Igazából könnyű nyári kapcsolatnak indult a mienk, azt gondoltam, ha hazajövök majd csak valahogy sikerül elfelejteni. Egyelőre nem így történt, sőt, kezdem azt gondolni, hogy igazán szerelmes lettem belé. Ezt nálam elég nehéz eldönteni, mert elég gyoran elkezdek rajongani valaki iránt, ám amilyen gyorsan jön az érzés, olyan hamar el is múlik. De valahogy ez most nem akar múlni. és szeretném tudni -ha lehetséges ilyesmit megtudni egyáltalán- hogy van-e esély ezzel a fiúval még bármiféle kapcsolatra a jövőben. talán ha kiderül, hogy semmi esélye, akkor hamarabb sikerül elfelejteni. bár nem lenne jó.
Előre is köszönöm a választ!
születési dátumom: 1985.02.23 délelőtt 11:20 Budapest
az ő születési dátumából amennyit ismerek: 1988.05.04 Brookline (ami USA, Boston egyik része)


2009.11.16. 12:36
Profil

Csatlakozott: 2009.11.16. 12:18
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: mindent elsöprő nyár
jaj, és csak most jövök rá, hogy nem írtam le fontos dolgokat :)
édesanyám születési dátuma: 1961.04.01
nagymamám születési dátuma: 1935. 05.25


2009.12.03. 14:00
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: mindent elsöprő nyár
Kedves Lampionka,


A külföldön tartózkodás számodra az értéktudat tágulást, az ember és világismeret elmélyedését kellene szolgálja. A szellemi nyitást. A reális szabaddá válási lehetőségek és feladatok, helyes feltérképezésének lehetőségét. Mivel a Jupiter, amely itt a külföld házában helyezkedik el, pozitív fényszöggel is rendelkezik, ezért könnyebben eligazodsz a külföldi viszonylatokban s nagyobbrészt tényleg pozitív tapasztalatokat szerzel, legalábbis az elején, ameddig a többi életterület problematikájának köre is el nem kezdi kifejteni a hatását, a maga kihívásait, éppen úgy mint ahogy azt itthon is tapasztalod, tapasztalnád.
Nem a legfontosabb életterület a számodra. Van ennél sokkal fontosabb.
Fölösleges külföldet megtenned sorsodat meghatározó vezérelvvé.

Ráadásul, amennyiben, a rezonancia törvénye értelmében belegondolok abba, hogy te mit láthattál, mit tapasztaltál Amerikában, az alapján, hogy milyen fiúval találkoztál, kivel töltötted az idődet, azt kell mondanom, Amerikából, csak a felszínt láttad. A kirakatot, a kacatot, a mellékeset, vagyis azt, aminek a sorshoz, a sorsalakításhoz, az emberi értékekhez, semmi lényeges köze sincs, s ami arra való elsősorban, hogy elszórakoztassa magát az ember egy darabig, s megfeledkezzen arról, hogy miért is van a világon, mi lenne a dolga itt. Ezt természetesen nem a fiúra értem mint személyre, hanem arra, ami téged Amerikában elkápráztatott, amire azt mondod mély benyomást tett rád.
A te pozitív sorsalakításod, alakulásod szempontjából, külföldnek (beleértve Amerikát is) harmadrendű fontossága van. Az életed boldogulása, végső összege szempontjából nem mérvadó, mert máshol húzódik a te életed fővonala, főtengelye. Akár össze is hozhatsz még egy kirándulást oda, de azzal annyi. Legjobb ha kirándulásnak fogod fel, az egészet.
A te életed fővonala a Skorpió – Bika tengely, valamint a Kos erőterében van.
A Skorpióban álló Sárkányfarkad igen mély létkérdések személyes megválaszolását, s az ebből eredő belső megfordulás, megváltozás, újjászületés szükségességét hozza előtérbe. Különben hiába mennek a felszínen, igen jó képességeidnek köszönhetően, kitűnően a dolgaid, mert az életedbe előbb, utóbb jelentkeznek sorsesemények szintjén is azok a belső szakadékok, amelyekről jelenleg csak halvány sejtelmeid, sejtéseid vannak rosszabb napjaidon. Ezekkel a sötétségekkel jobb minél alaposabban szembenézni.
A Skorpió feladata, hogy az egyént, az egot ráébressze van itt valami több annál, amit látunk, annál, amit érzünk és amit gondolunk úgy általában. Sőt, ezért a többért vannak mindezek. A diszharmonikus Skorpió jellemzője, hogy ezt a tudatot, ennek komolyan vételét krónikusan elutasítja. Nem akar felébredni, nem akarja elhinni, hogy az élet nem az életért van. Az életnek az értelmét az adja, ami több az életnél, a merő élet önmagában üress, értelmetlen, érdektelen és felszínes. Azt mondják erre világias. Az, hogy egoista csak következmény. Éppen ezért a Skorpió a megrázó, drámai, megalázó (nem egyszer halálközeli) tapasztalatok erőtere, amikor az ember számára egyértelművé válik semmi nem úgy van mint ahogy ő az elképzelte, semmi nem azért van, ahogy ő az előzőleg elképzelte, az ő élete a legkevésbé.

Ezen Skorpió karma által vagy érintve és boldogságod ettől a megfordulástól, ennek mélységétől függ az egyik oldalon. A másik oldalon pedig a Kos karmád megismerésétől és a személyes felelősségvállalás mértékétől.

A nyári szerelmed is ennek jegye alatt született. A kezdeti szellemi felületesség, szórakozás, kábaság és a későbbi csalódásoknak, mély válságoknak, elengedési képtelenségnek az égisze alatt. A te életfeladatod, hogy lassan megtanuld megkülönböztetni, a felszínes, érzéki, érzelmi tapasztalatot s az egyetemes igazságot. Az csupán érzékieknek nem dőlj be, hanem a teljességre, a minden szinten álló és biztos értékekre törekedj. Persze ez nem megy azonnal.
Ennek alátámasztásaképpen írok röviden az amerikai szerelmedről pár sort. Ebben a fiúban van odaadás, kedvesség, báj és igen erős szexuális töltet, jó szerető. Ezzel azonban el is mondtam minden jót nagyjából, amit a születési képletéből ki tudtam olvasni. Sem az öntudata, sem az értéktudata, sem a felelősségtudata, sem pedig a szellemi látása, sem az esze nem működik rendesen. Ez a „rendes” persze magyarázatra szorulna, de hogy egy példával érzékeltessem, ez a fiú, olyant, hogy kitartás, elköteleződés nem ismer, az első nehézség lazább szele elfújja. De még olyant sem ismer, hogy igazmondás, öntudatosság, céltudatosság stb., sorolhatnám tovább. Teljesen más ember valójában, mint akinek hiszi és mutatja magát. Nem ismeri, illetve félreismeri magát. Telis tele van belső feszültségekkel, ő az akit sorsa, a negatív programjai, oda dobnak ahová csak akarnak s még azt sem tudja felfogni, hogy mi történik vele. A magyarázatai egyáltalán nem födik, sem a gyakorlati, sem a szellemi valóságot. Persze nem tehet ő róla, hogy egy ilyen szélsőségesen nehéz képlettel született, de legalább 14 évre lesz szüksége, hogy valamit is megértsen, magából s ebből a világból. Addig nem sokat lehet elvárni tőle, komolyságot a legkevésbé. Téged megtévesztett a látszólagos stabil, magabiztos, vagány megjelenése, jó szeretői képessége, s még kitudja mi, tekintettel arra, hogy amerikai, de a felszín alatt nála teljesen másról van szó, ami miatt nem látom semmi értelmét annak, hogy bármi lényegest is tervezz vele, nem érett rá, s a közeljövőben nem is lesz. Sokat kell tapasztalnia még. Én ennek a kapcsolatnak max. két év herce-hurcát, szívek harcát adok, ameddig sikerül kiábrándulnod belőle és teljesen a padlóra kerülnöd tőle, s el nem kezdesz gondolkozni, a negatív élmények hatására, hogy mit is keresel a másik nemben s egyáltalán mire való a párkapcsolat szellemi szempontból, a jó szexuális élményeken túl. Rajtad múlik a szenvedés, vagy a tudatosság útját választod.
Másrészt azt ajánlom, hogy bármennyire is nehezedre esik, önismereti szempontból, plusz párkapcsolati szempontból is sokkal egészségesebb, ha magadnál legalább 7 évvel idősebb partnert választasz. Persze azért a 14-nél lehetőleg ne legyen több az korkülönbség köztetek.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.12.08. 19:52
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség