Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.03.25. 02:43Hozzászólás a témához  [ 103 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban! 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Kedves Gabi!

Az asztrogrammod.


Csatolmányok:
Gabi.jpg
Gabi.jpg [ 34.21 KiB | Megtekintve 6340 alkalommal. ]

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.
2013.01.17. 18:52
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Kedves Gabi!

Nem esek túlzásba, ha azt mondom a helyzeted igencsak veszélyes a térded szempontjából a leírásod alapján s mégegyszer bocsánatot kérek amiért nem tudtam hamarabb válaszolni.
Nézzünk szembe miről is van szó.
A térd az asztrológiában a Bakk jegyéhez és annak uralkodó bolygójához a Szaturnuszhoz kapcsolódik. A születési képletedben a Szaturnusz egy T kvadrátnak nevezett asztrológiai alakzat csúcsán áll, negatív fényszöget alkotva a Merkúrral és a Neptunusszal. Az asztrogramm rajzán úgy láthatod ezt mint egy piros háromszöget, amelyen a két befogó találkozásánál áll a Szaturnusz.
A Szaturnusz ugyanakkor a Szűzben és a XI-es házban található.

A térdről tudjuk, hogy olyankor betegedik meg, amikor valaki nagyon erős ellenérzéseket táplál a sorsának bizonyos elemeivel, tartalmaival szemben, az ő mély lelki világában.
A katolikus miséken, amikor az emberek letérdelnek, akkor a tettükkel tulajdonképpen szimbólikusan emlékeztetik magukat arra, hogy megadják magukat az Egyetemes Akaratnak, az nálunk nagyobb sorserőnek, vallásosan fogalmazva az Istennek. A kicsi énüket alárendelik a nagyobb egységnek, a felsőbbrendű énjüknek, a felsőbbrendű felelősségtudatuknak.

Az a gyakorlati életterület, ahol a Szaturnusz található, a Vízöntőnek megfelelő XI-es ház az Egyetemes Elmével való kollaboráció életterülete elsősorban. Olyan életterület ez, ahol a jövőre és az életünkre vonatkozó általános, átfogó terveket készítjük és forgatjuk a fejünkben, (többek között), amely tervek kapcsolatba lépnek az Egyetemes tudattal és ezáltal bizonyos nagyon mély és átfogó kollaboráció, valamint együttműködés jön létre az Egyén, az Egyetemes Elme és az egyén sorsa, megvalósulási lehetőségei között. Ezen alapszik az agykontroll is.
Ugyanakkor a XI-es házhoz tartoznak még a szabadon választott együttműködések, információáramoltatások stb. is.
Nem kell mondanom, hogy az Egyetemes Elmével való együttműködésben van szükség a legnagyobb fokú személyes felelősségtudatra, mert a szellemben dőlnek el a legfontosabb irányok. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ember miket gondol magában, miket tervez s általában napközben milyen a mentalitása. Ezeknek az (élet)terveknek összhangban kell állniuk elsősorban az ő szellemi programjával, szellemi fejlődésével, pontosabban fogalmazva az ő negatív programjaitól való megváltódási lehetőségekkel, a karma feloldással, életfeladat bevállalással .
Tehát ebben a jövőhöz kapcsolódó élettervben és a hozzá szorosan kapcsolódó életképzeletben, az egyetemes felelősségtudat szempontjából komoly problémák vannak, ezt jelzi vissza az egyre súlyosbodó térdficamod. Az ahogy te a felelősségtudatot értelmezted az életalakítás szempontjából, az túl szűk, túl pragmatista, racinalista, materialista, egyetemesebb szempontból túl szűklátókörű felfogás szerint történt eddig.
Az Egyetemes Elmével való kollaboráció magában hordozza azt, hogy az ember egy magasabb, egyetemesebb perspektívából tekint önmagára és a sorsára. Ezt nevezik madártávlatnak, vagy ezt nevezik a szellem adta és biztosította perspektívának, perspektíva látásnak.
A perspektíváidat tulajdonképpen nagyon lefokoztad, nagyon elanyagiasítottad, az életed és tetteid értelmeit nagyon leszűkítetted. Ezzel elérted azt, hogy teljesen rossz alappremisszák, szellemi alapfeltételezések szerint vezeted az életed jelenleg. Mindazon feltételek szerint amelyeket diktáltak a gazdasági (II-ős ház), hasznossági (dh. Szűz) érdekek, valamint még amiket kilogikáztál, kispekuláltál a Merkúroddal a VIII-as házban. Úgy képzelted el azzal a Szaturnusszal a XI-es házban és a Szűzben, hogy kontrollálni tudsz minden lényeges kérdést az életedben, ha alaposan kitervezed, kiszámítod és a munkáddal szorgalmasan végrehajtod azokat a terveket, amelyek leginkább az anyagi bebiztosításodat, egyáltalán az általános biztonságodat szolgálják, legfőképpen anyagi szinten.
A Szaturnusz a felelősségtudat őselve a Neptunusztól kap egy disszharmonikus fényszöget a II-es házból, az anyagi eszközök házából. A Neptunusz a II-es ház életterületén azt mutatja, hogy nagy ideálod a minél inkább kényelmes és luxus körülmények között folytatott élet. Persze amit szerényen úgy szoktak megjegyezni, hogy szeretem a jó dolgokat, itt azonban többről van szó.:) Ugyanakkor az Ikrek Merkúr diszharmonikus fényszöge a Szaturnusszal azt mutatja, hogy a racionális gondolkozásod nem éppen az egyetemesebb felelősségtudat szerint működik, hanem mindenfele kalkulál, sőt esetenként ellene spekulál, eszel, gondolkozik.
Összegezve annyit kell megjegyezni ebből az egészből, hogy komoly formában nyitni kell szükséges a szellemi igazságok fele, ezen belül az asztrológiai önismeret fele. Ezekkel nem csupán csak kacérkodni dh. Ikrek módra, hanem nagyon is figyelembe venni a sorsvezetés elveinek megváltoztatása, a perspektíva váltás érdekében. Az anyagi biztonságra, az anyagi célokra és a spekulációra alapozott életideálokat szellemibbekkel kell felcserélni s ezek szerint átalakulni.

A horoszkópod egésze a gyökeres és végleges szellemi megfordulás, szellemi nyitás, a gyökeres személyi átalakulás égető szükségességét is mutatja, az egyértelmű szellemi alapállás felvételét és a belső kétségek, kettősségek felszámolását, egységesítését. A Skorpiónak megfelelő halál és újjászületés házában van a támadott Ikrek Napod, a pozitív fényszöggel is rendelkező, de a Szaturnuszhoz negatív fényszöget adó Merkúrod, valamint Skorpió Aszcendensed.

Van egy másik nagyon fontos problematika is a te születési képletedben és ez Vízöntőhöz kapcsolódik. Hiszen nem csupán a problémás Szaturnuszod található a Vízöntőnek megfelelő gyakorlati életterületen a XI-es házban, hanem a Vízöntőben található az egyik negatív karmikus pontod Sárkányfarkad is, a család és otthonteremtés életterületén.
Ugyanakkor a Vízöntő gyakorlati életterületén éppen ott ahol a Szaturnusz található a XI-es házban, ott van a Mérleg Lilithed is (a párkapcsolati problémák jelölője). Mindez azt mutatja, hogy a Skorpió mellett, egy nagy nagyon erős a Vízöntői problematikával is rendelkezel .
A Vízöntőnek két uralkodó bolygója van az egyik az egyetemes határ és felelősségtudatot megtestesítő Szaturnusz és a másik a szellemi szabadságot és lehetőségeket jelölő Uránusz. Mindkettőre szükség van a pozitív Vízöntői minőséghez. Akinél negatív annak épp azzal van problémája, hogy akarva, akaratlanul az egyiket ki kívánja zárni.

Nem tudok egyebet mondani, mint azt, hogy az segít rajtad, ha a születési horoszkópodat elkészítteted és utána komoly sorfeldolgozásba és felvállalásba, valamint szellemi, spirituális látókör tágításba, elmélyedésbe fogsz.
Ilyen szempontból tudom ajánlani Kozma Szilárd asztrológus barátomat is.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2013.01.17. 20:46
Profil Honlap

Csatlakozott: 2012.12.25. 22:21
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Amirõl bátran kérdezhetsz ebben a rovatban!
Kedves Mária.

Köszönöm szépen az alapos kielemzést, most úgy érzem meg kell 1-2 nap illetve párszori újraolvasás, hogy mindent megértsek és megemésszek (az Ikrek féle kacérkodásra az asztrológiával jól ráéreztél :) tehát az elemzésből elég sok minden teljesen új számomra).
A személyes horoszkópom elkészítése azonban érdekel,ha elvállalod, akkor nagyon fogok örülni, ha nem , majd Szilárdhoz fordulok.
Ezzel kapcsolatosan bővebb infokat, kontaktot (ha nem szeretnéd a fórumra), akkor megérlek küldjed a b_gabriella@yahoo.com címre.
Még egyszer köszönöm a választ....és most emésztek egy kicsit :)

Üdv.
Gabi


2013.01.17. 21:21
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 103 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség