Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2019.08.24. 10:38Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
 Hajhullás 
Szerző Üzenet

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Hajhullás
Kedves Marika!

A haj tudtommal az Oroszlánhoz, Naphoz kötődik. Ebből kiindulva az öntudat, önbecsüléssel áll kapcsolatban , igaz? Nálam a 1O és a 11 ház határában áll a napom, inkább , tehát, a 11 házban értelmeződik.

Mostanában erősen elkezdett hullni a hajam. ezek szerint az önbecsülésemet kéne sínre tegyem újra?
Neked mi jut eszedbe erről?

Köszi,

Linda


2009.06.21. 13:29
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 421
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Hajhullás
Kedves Linda,

Hát igen, részben igazad van, azon sem árt dolgozni.
Érdekes azon elgondolkozni, hogy vajon a kismamás anyukák nem azért hullatják-e a hajukat, mert nem érzik magukat eléggé megbecsültnek, eléggé elismertnek a 24 órás éberséget követelő munkájukért és ezért nem tudják magukat ennek a tevékenységnek kellő örömmel, önmegbecsüléssel odaadni magukat. Kérdem én hol van az a munkahely ahol, bármikor rendelkezésre kell állni a nap 24 órájában? Persze azért a nőkben is ott van a hiba, ha ennek értékét nem tudják kellőképpen átélni, átérezni s ez hiba kívülről nem orvosolható. Persze a visszajelzés sem árt, de szerintem az apuka gyermekszereteténél jobb visszajelzés nem is kell. Egyébként megfigyeltem, azok a nők, akiknek jól áll a Holdjuk, azoknak az anyai önérték tudatukkal nincs is baj. A visszajelzést a külvilágtól, akkor várjuk, amikor hadilábon állunk az önbecsüléssel, amikor nem vagyunk a középben, amikor nem látjuk a súlyát valaminek a saját szemünkkel és másoktól akarjuk önkéntelenül is megkérdezni azt.

Tapasztalatom szerint, azonban nem a kevés önbecsüléssel rendelkezőknek hullik a haja, hanem azoknak, akikben sok rejtett agresszivitás halmozódott fel.
Azt mondják, az erős haj a szabad, öntudatos egyéniség szimbóluma, megtestesülése, ezt valójában úgy kell érteni, hogy olyan személyiség ismertető jele, aki meg van elégedve az élettel, önmagával és úgy találja tevékenyen, kezdeményezően befolyásolni tudja életének, élethelyzeteinek alakulását ott ahol van és azokkal a személyes erőkkel, amelyekkel rendelkezik.

A szoptatás kb. hatodik hónapjában szokott a kismamáknak hullni a hajuk, amit a vitaminhiányra vezetnek vissza általában. Szerintem arról van szó, hogy a nők nagyrészének nehezére esik az áldozat napjainkban, s akarva, akaratlanul agresszívekké válnak a kis csecsemőjük folyamatos igényeinek teljesítése közben. Ilyenkor a férfias énünk ugyanis nem igazán jut szóhoz, s nem is kell szóhoz jutnia s a férfias elvekre ráállott nők, önkéntelenül is agresszívak lesznek. Inkább a létfenntartó, az érzékeny, a figyelmes, a gyöngéd, a szeretet áramoltató, az odaadó, másokért áldozatot hozó nőies lényünk van aktivitásban, az fejlődik és teljesedik ebben az időszakban. Ez a tevékeny, a felelős, a gondoskodó szeretet (áramoltatás) megtapasztalásának időszaka. Annak, aki ehhez nincs hozzászokva, akit férfias értékek vezérelnek, motiválnak, éltetnek és az élet finom női lényegét nem érti és becsüli eléggé, netán (ilyen jellegű karmikus nehézségek feloldására született), annak ez az időszak mindenképpen feszültebb, mert tulajdonképpen az egyéni, a férfias típusú elképzelések megvalósításának lehetősége majdhogynem a nullára csökken. Még anyagilag sem vagyunk, nem tudunk függetlenek lenni sokszor, a szabad kezdeményezés, az egyéni elképzelések megvalósítására ugyancsak minimális a lehetőség ilyenkor.


Meg kell vizsgálnod, miért vagy fojtottan agresszív, támadó, irritált és elégedetlen, esetleg türelmetlen a jelenlegi életeddel szemben, amennyiben rólad van szó. Gondolom rólad van szó. Két lehetőség van, vagy egy kevéssel több időt szánsz magadra, az olvasgatást, írást is beleértve, vagy ezt az időszakot elsősorban az anyaságnak szenteled legnagyobb mértékben és a lehető legtöbbet próbálsz meg feldolgozni mindabból az anyaság és gyermek ellenes karmikus zavarból és az abból származó agresszivitásból, amellyel születtél, azzal a Rák Lilitheddel és Rák Holdaddal, valamint a Marsoddal a IV-es házban. Még kissé korai egyébként, hogy a hajad hulljon, ennek mindenképpen a belső türelmetlenség, erőszakoskodás, vagy leginkább ingerlékenység és elégedetlenkedés az oka. Van aki például ezen okok miatt nem tud aludni.


Ugyanakkor a kismamaság hosszabbtávú, sors kérdéseket is önkéntelenül vagy tudatosan is felvet, mivel természeténél fogva közelebb áll az élet általános forráshoz, valamint a gyermek nemzésével mélyebben implikálódunk a teremtés és létezés folyamatába, amely ugyancsak egyértelműbb és határozottabb állásfoglalást kíván tőlünk mint korábban, lehet, hogy a könnyedséget kedvelő Ikrek éned irritálódott be. Van egy aforizma, amely azt mondja, csak aki határozott tud lenni, az tud határtalanná válni is ugyanakkor.
Erről sem árt naplózni.

A haj ugyanis a Koshoz is kapcsolódik, mivel a fej a Kos jegyéhez tartozik.

Szokott még lenni, hogy az anyukák túl görcsösen veszik az anyaságot és mindenen idegeskednek, mindentől ingerültek lesznek. Vagy mert nem eszik eleget a baba (pl. nálad is), vagy mert nem aludt el időben, esetleg nem aludt eleget, vagy mert görcsös a hasa és sorolhatnám tovább.
Az első fiammal én is annyit „ijedeztem”, hogy a hajam fele elhullott, s nem is nőtt vissza teljesen többet, ezért most fele annyi hajam van a hajkoronámban, mint amennyivel rendelkeztem az első szülésem előtt. A második két gyerekemnél is hullott el, de már korántsem annyi, s vissza is sűrűsödött a következő tavaszon. Az biztos, hogy őket már sokkal lazábban és természetesebben tudtam gondozni és nem csináltam mindenből gondot, hanem tettem a dolgom, ahogy mondani szokták.
Egyébként jut eszemben, hogy az első gyerekem nekem is hasgörcsös volt és jó sokat sírt, valószínű nálam is ez járult hozzá az akkori hajhulláshoz a metafizikai okok mellett. A gyereksírás ugyanis a legnagyobb lélekjelenlét mellett is a maximális tettrekészségre sarkallja, stresszeli az anyát a baj megszüntetése érdekében.Ezért kedves Linda kifejezetten ajánlott a jó sok nevetés, lazaság, bolondozás az olyan órákban, amikor a gyereked hasa éppen nem görcsöl, ellensúlyozásképpen.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2009.06.23. 16:42
Profil Honlap

Csatlakozott: 2008.10.30. 19:06
Hozzászólások: 62
Hozzászólás Re: Hajhullás
Köszi, Marika!

Linda


2009.06.23. 21:15
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség