Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2020.02.23. 08:47Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
 Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Válasz egy levélre ezze a téméval kapcsolatban

A méhsüllyedéskor, vagy orvosi nevén méhelőeséskor a környezet (a kötőszövet) petyhüdtségétől lesüllyed a méh (a termékenység, anyaság) és ránehezedik a hüvelyre, húgyhólyagra és a végbélre. Irja R.D. Sőt, alul a hüvelyen át még ki is folyhat, ilyeneket is láttam a neten.
A nyomás többszöri húgyhólyag ürítéshez vezet. Vagyis a nyomást (a lelki nyomást is) sokszor ki kell engednünk, mert sokkal nagyobb a kellettnél, az elfogadhatónál.

Tulajdonképpen szélsőséges esetben csak akkor szűnik meg a nyomás érzet, ha csökken a központi idegrendszer (vagyis az ébrenléti tudatunk) kontrollja és teszem azt alszunk, vagy ha még jobban megnő a (a has űri) nyomás, nevetés, futás, emelés közben.

Ez azt jelzi, hogy az anyaságot, a termékenységet sokkal nagyobb személyes nyomásként éled meg mint az természetes lenne. A kérdés csupán az, hogy miért?
A miért kérdése pedig feltevődik a gyakorlati kihívások miatt, amelyek az anyai feladatokkal és státusszal járnak, ugyanakkor feltevődik a lelki okok, lelki ellenállások miatt, amelyek a te öröklött negatív karmikus meghatározásaid miatt vannak.
Amennyiben például magas mércék szerint akarod nevelni a gyerekeid, s úgy érzed, ha te ezt képtelen vagy megadni nekik, s ez miatt elveszíted őket, akkor az bizony a méhsüllyedés tovább romlását idézi elő, mert olyan állandó nyomásként éled meg az anyaságot, ami miatt nem tudsz oldott lenni, önfeledten nevetni és örvendeni az ők áldásos jelenlétüknek az életedben. Valamint erre a te belső mércéd (értékrended) miatti az elégedetlenségre, hiányosságra fókuszálódva, nem tudod kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek viszont adottak a neveléshez. Ez nem jelenti azt, hogy rosszak az elveid (mindenhol), hanem azt jelenti, hogy amennyiben a Nagy Teremtő Anya, a Kiáradás Szelleme is mindig azt nézte volna, hogy ideálisak-e a körülmények a Teremtéshez, akkor az emberiség valószínűleg létre sem jött volna, mivel mindig a belső akarat, belső kép, valamint a már létre jött körülményekkel valós számolás, együttműködés, ami eredményhez vezet. Miközben ez nem kell jelentse azt, hogy teljesen lemondasz az ideáljaidról, vagy teljesen elveted, azt viszont jelenti, hogy nem dramatizálsz, szélsőséges lelki kilengésekbe nem engeded bele magadat miattuk. A dramatizálás növeli (benned) a rejtett sorsneheztelést, igazságra és azon keresztül Istenre haragvást, meg az általános haragvásra való hajlamot, az un. Isten ellenes programot, amelytől nem jobb, hanem még rosszabb lesz a közérzeted, sorsod, jellemed és a gyakorlati körülményeid is, s aztán tényleg elveszíted őket valamely tragédia következtében.(!!!!) Az lesz aztán a veszteség, amit nagyon nehezen, vagy fel sem tudsz dolgozni. Ilyen szempontból a Holdad, a Plútód és a Skorpió Uránuszod különböző negatív fényszögeivel függ össze. Ezekből különösen veszélyes az agresszív Uránusz a XII-es házban.
Inkább bízzál, helyette a Plútó-Hold pozitív fényszögében, vagyis abban a spontán mentális és lelki képességedben, hogy ha gyakorlatilag nem is látod azonnal a megoldást, szépen finoman, ha nem növeled a romboló agresszivitásod megérkeznek és kialakulnak az igazság szerinti lehetőségek az Egyetemes Elmével való pozitív együttműködés hatására (is). Persze ehhez ébernek és figyelmesnek kell lenni a Lilith-Plútó-Merkúr T kvadrát negatív hatásmechanizmusára.

A másik, ami miatt a méh nyomás alá kerül, ha valaki nagy nyomásként éli meg az anyaságot, a magával hozott, vagy időközben kialakult ellenállásai miatt is. Pl. nyomást jelent az anyaság, amikor valaki a férfiak életét akarná élni, amikor rengeteg un. önérvényesítő, önkifejező ambíció feszül, megtermékenyítő, irányító igény van benne s éppen ezért képtelen a befogadásra, az elfogadásra, a nyugalomra, az áldozatra, alázatra, az odaadásra. Ezért nem érzi jól magát az anya szerepben (az áldott állapotban, a gyerekek gondozásában, nevelésében), mert megfosztva érzi magát az élet bizonyos számára fontosnak tartott lehetőségektől. Nyomott az anyaság gondolata miatt, mert tudat alatt, féltudatosan, vagy éppen nagyon is tudatosan megszabadulna legszívesebben tőle ezen ellenállások, más irányú ambíciók keltette feszültségek miatt. Magyarán mondva túl nehéznek találja az anyaságot az örömeihez képest.
Ugyanakkor még lehet egy ok amiért ellenállás van az emberben az anyasággal szemben, ez pedig a megváltás ellenes program, kollaborációban az árnyékénnel. Vagyis az a tudattalan öröklött beidegződés, hogy itt úgysem lesz jó, minek élni, minek küszködni, miért életet adni és nevelni (erre a világra), amikor ez itt maga a siralomhely és rossz minden úgy ahogy van.

Persze nem csupán ez van benned, de ezek is ott vannak.

Tulajdonképpen a kötőszöveti gyengeség (amellyel születtél) nem más mint ennek az megváltás ellenes programnak a fizikai következménye kivetülése. Ennek hatására ugyanis az ember hajlamos túl hamar lemondani, bizakodónak nem lenni, szétesni, következetlen lenni, kitartás hiányos lenni. Ilyenkor spirituális szinten felelőtlen, szétszórt lenni.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2012.07.05. 19:36
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Méh előre esés (méhsüllyedés) szellemi okai
A kötő szövet, amint azt a neve is mutatja összeköti, összekapcsolja a különböző szerveket, valamint tartja azokat, meg kitölti a specifikus szervek közötti teret. Ráadásul nem csupán a szervek között van jelen, hanem a szervek szerkezetében is, ugyanezt a feladatot töltve be.
Asztrológiailag a kötőszövetet, a tartó funkciója a Szaturnusz elvéhez kapcsolja, a felelősség tudat, felelősség vállalás, következetesség princípiumához. A tartáson és összetartáson kívül, ha analogikusan a különböző szerveket az egyértelmű jelleggel és feladattal eltöltött valamely eseményeknek, feladatoknak feleltetjük meg, akkor a közöttük eltöltött idő a kötőszövet analógiája. Vagyis kapcsolatban áll azzal az idővel, amely megelőzi és követi ezeket az eseményeket, mintegy szerves egészbe, folyamatosságba kapcsolva őket. A kérdés : mit teszek akkor, amikor éppen nem teszek semmit? Mivel töltöm ezeket az időket? Hogyan töltöm ki? Miként töltöm el pl. két találkozás közötti időszakot. Milyen érzelmekkel, milyen gondolatokkal stb.?
Ugyanakkor azt is mondhatjuk, ahogy ezek a specifikus események(feladatok, találkozások, tevékenységek), mint ahogy, a jól körülhatárolt, meghatározott funkcióval rendelkező szervek bele vannak ágyazva egy folyamatosságot és tartást adó kötőszövetbe, úgy ezek a mindennapi események is bele vannak ágyazva egy személyes és folyamatos alaphangulatba, vagy mondhatom azt, alaphangoltságba, alapállásba. A hangulat és hangoltság közötti összefüggésről írt a férjem egy tanulmányában, nem részletezem ezt külön, meg lehet keresni. A lényeg, hogy amennyiben problémák vannak a folyamatos alaphangulattal, alaphangoltsággal (alapállással), akkor kezd ritkulni, gyengülni (mikroszinten mérgeződni, vagy roncsolódni a kötőszövet), amely megjelenik makroszinten is idővel, illetve amely gyenge szövetalkotásra való hajlamot örökli az ember a felmenő ági őseitől. A Neptunuszhoz tartozik ez az elv, mint éberség a Halakhoz és a XII-es ház életterületéhez is. A alaphangoltság, alaphangulatok, gyakran érzett (talán eléggé nem is tudatosított) érzelmi állapotok, átélések, az alaptónus, mely mögött tulajdonképpen a szellemi alapállás van, s amely megelőzi a hangulatot. Minden tevékenységet átsző ez, minden életterületbe beleágyazódik. Ezért nem csak az fontos mit teszünk, hanem az is milyen szellemi (érzelmi) alaphangulatban, alaphangoltsággal, hozzáállással tesszük azt. Így pl. lehet valakinek négy gyereke és mégis emlő rákot kap, ha nem tudja jókedvvel, szeretettel táplálni, s ha támadja a sorsát, neheztel miattuk, ugyanúgy mint azok, akik a gyerekvállalást elutasítják s még egy gyereket sem akarnak táplálni.
A tartás és összetartás tehát. Szaturnusz és Neptunusz elemek. Ha nincs bennünk elég szeretet felelősek sem tudunk lenni. Ugyanakkor, ha nem vagyunk kapcsolatban az egységtudattal, ha nem vesszük komolyan a tartásunkat, a lelkit, akkor a gyakorlatit is elveszítjük előbb-utóbb. Meg persze fontos az ennek szellemében megélt és vállalt spirituális felelősségvállalás.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2012.07.05. 19:40
Profil Honlap
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Kedves Mária!

Köszönöm leveled,sajnos túl jól is értem,telitalálat.Méhsüllyedés most alakult ki,miután elment a férjem,tudom személyesíteni,hogy mért élem nyomásként meg az anyaságot,termékenységet.

Üdv..N.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2012.07.05. 20:13
Profil Honlap

Csatlakozott: 2017.06.03. 22:53
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Kedves Mária! Láposi Gabriella vagyok. 1979. 12.11-én születtem délben, Püspökladányban. Hálás vagyok a Boldogságos Anyánknak, hogy idevezetett Önhöz/Hozzád?! Pár nap múlva műtéti előjegyzésre kellene mennem hogy a méhelőreesésem korrigálják. Röviden én vagyok az a négy gyerekes anya, akiről szinte szó szerint szólt az írásod... Nagyot bőgtem ,mert azt reméltem, hittem, hogy már sikerült ezen a programon túllépnem, mármint a "megváltás ellenesen" és örömmel, felszabadultan nevelem, táplálom a gyerekeket, de kötőszöveti gyengeségeim nem erre utalnak.... Nagyon szeretném végre megélni a felszabadult örömben , áldásként megélt anyaságot, feleség szerepet! Voltam én már önismereti tréningeken, valaha eljutottam igen nagy magasságaiba az éberségnek, és most mégis úgy érzem, mintha sehol se tartanék. Még mindig dúl bennem valami megmagyarázhatatlan harag mindennel szemben, ami a férjemen, gyerekeimen és persze rajtam csattan... Nagy tanításokat kaptam hogy tudjak nemet mondani, s még mindig úgy tűnik, sok a vállalásom a megfelelési kényszereim miatt. Ezt már születésemkor "bekapcsoltam", nyúlajakkal jöttem szűz édesanyámhoz, aki megrémült mikor meglátott, elsírta magát, tehát a "világnak" nem voltam elég jó... Ígyhát minden hülyeségbe belerántható voltam, csakhogy elég jó legyek... Látom ezeket már, mégis mintha nem mozdulna bennem igazán semmi. Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Sokat jelentett, hogy elolvashattam a soraid, s ,hogy itt lehetek Veletek! Szeretettel: Gabi


2017.06.03. 23:20
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Kedves Gabi!

Én is örvendek a bejegyzésednek, és graturálok a gyerekekhez!
Igaz csak most vettem észre a bejegyzésed, nemsokára válaszolok.
Épp a múlt héten, csütörtökön jöttem haza a kisebbik gyerekemmel az edzésről amikor épp egy ilyen szájú lányt láttam és azon gondolkoztam: vajon mi lehet a szellemi oka, amikor valaki így születik? Úgy néz ki, most van lehetőségem komolyabban utána nézni, gondolni. :)

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2017.06.07. 22:48
Profil Honlap

Csatlakozott: 2017.06.03. 22:53
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Nagyon szépen köszönöm előre is!


2017.06.08. 08:33
Profil

Csatlakozott: 2017.06.03. 22:53
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Kedves Mária!
Izgatott gyerekként várom az írást! Sikerült bokros teendőid közt foglalkozni ezzel a témával? Köszönettel: Láposi Gabi


2017.06.18. 22:42
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.15. 21:57
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Csikszereda
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Kedves Gabi!
Igyekszem, nem feledtem.

_________________
Maresz

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


2017.06.20. 19:51
Profil Honlap

Csatlakozott: 2017.06.03. 22:53
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Méhelőreesés (méhsüllyedés) szellemi okai
Drága Mária! Tudom, türelmetlenség, de mint egy gyerek, naponta nézegetem az oldalt, vajon írtál-e már! ☺ Nagyon csodálatos, hogy ekkora tudással bírtok! Nagyon jók a cikkek, az összefüggéseket könnyebben megérti az ember általuk! Köszönöm,amit eddig kaptam,és azt is,amit ezután. Szerettel: Gabi


2017.07.28. 18:02
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség